⏱️
6 min

Wat houdt een Audience Network in?

Cem Özkent

·

May 13, 2024

Het is tegenwoordig essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste tools en platformen die jouw bedrijf kunnen helpen met het vinden van de ideale kandidaat. Het “Audience Network” van Meta (voorheen bekend als het Facebook Audience Network) is een advertentienetwerk dat door Meta Platforms, Inc. wordt beheerd. Voordat we uitleggen hoe het Audience Network helpt bij het vinden van potentiële kandidaten, gaan we eerst kijken wat ‘Meta’ en het ‘Audience Network’ precies zijn. Zo krijgen we een beter idee van hoe het ons kan helpen bij het werven van de ideale kandidaten.

Wat is Meta?

Meta Platforms, Inc. (voorheen bekend als Facebook) is een van ‘s werelds grootste technologiebedrijven. Het is vooral bekend vanwege de populaire sociale media platformen zoals Facebook, WhatsApp en Instagram. In 2021 heeft het bedrijf zijn naam veranderd in Meta Platforms, Inc., vaak simpelweg ‘Meta’ genoemd. Deze naamsverandering maakt deel uit van een strategische verschuiving naar de ontwikkeling van een ‘metaverse’. Dit is een virtuele ruimte waar gebruikers via digitale avatars interacties kunnen hebben en ervaringen kunnen delen, vergelijkbaar met interacties in de echte wereld. Deze verandering weerspiegelt de ambitie van het bedrijf om verder te gaan dan traditionele sociale media, naar het creëren van een nieuwe, geïntegreerde digitale ervaring.

Wat is het Audience Network?

Het Audience Network van Meta is een krachtig platform dat jou als ‘adverteerder’ de mogelijkheid biedt om jouw campagne(s) veel breder te verspreiden dan wat normaal mogelijk is op traditionele sociale media platformen, zoals Facebook en Instagram. Beeld je in dat jouw bedrijf een nieuwe vacature onder de aandacht van de juiste kandidaten wil brengen. Traditioneel zou het zich beperken tot het plaatsen van advertenties op standaard social media platformen. Met de inzet van het Audience Network opent zich een wereld aan mogelijkheden waarbij jouw bedrijf de advertenties kan weergeven in verschillende mobiele apps en op websites. Hieronder vallen bijvoorbeeld mobiele game-apps, nieuws-apps, en e-commerce websites.

Dit ‘netwerk’ is waardevol voor bedrijven die streven naar een groter bereik. Het stelt jouw bedrijf in staat om vacatures onder de aandacht te brengen van een divers publiek. Dit netwerk biedt toegang tot een brede en gevarieerde groep gebruikers, waardoor jij met jouw bedrijf niet alleen meer kandidaten kan bereiken, maar ook specifiekere doelgroepen kan aanspreken. Het Audience Network is sterk omdat het de geavanceerde manier waarop Meta doelgroepen kan selecteren en analyseren combineert met de mogelijkheid om advertenties te plaatsen op veel verschillende websites en apps. Dit betekent dat je campagnes kunt ontwerpen die specifiek gericht zijn op je ideale kandidaten, gebaseerd op hun interesses en gedrag, zelfs als ze geen gebruik maken van sociale media.

Bovendien draagt het Audience Network bij aan het overbruggen van de kloof tussen online en offline interacties. Door gegevensanalyse en geavanceerde targeting kan jouw boodschap worden afgestemd op gebruikers die waarschijnlijk interesse hebben in de vacature. Dit resulteert in relevantere en effectievere advertenties, wat niet alleen de gebruikerservaring verbetert, maar ook de merkherkenning en -loyaliteit versterkt.

Waarom is het Audience Network belangrijk voor recruiters?

Gerichte advertenties voor vacatures

Stel je voor dat je op zoek bent naar een softwareontwikkelaar met specifieke vaardigheden, zoals ervaring met Python (programmeertaal) en Artificial Intelligence (AI). Het Audience Network maakt het mogelijk om je campagnes precies voor diegenen te laten verschijnen die aan deze criteria voldoen. Dit betekent dat je advertenties alleen worden getoond aan mensen met de juiste skills, interesses en werkervaring. Het resultaat? Je vergroot aanzienlijk de kans om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken.

Bereiken van passieve kandidaten

Een andere cruciale reden waarom het Audience Network belangrijk is voor recruiters, is de mogelijkheid om passieve kandidaten te bereiken. Niet alle potentiële kandidaten zijn actief aan het zoeken naar een nieuwe baan. Veel getalenteerde individuen staan open voor nieuwe mogelijkheden, maar ze zijn niet actief op jobboards of LinkedIn. Het Audience Network geeft je de kracht om deze passieve kandidaten te bereiken. Door je advertenties te laten verschijnen op platforms die ze dagelijks gebruiken, vergroot je je kansen om hun aandacht te trekken.

Tip: Gebruik een targetingtool. Targetingtools bieden vaak de mogelijkheid om advertenties te richten op basis van interesses en gedrag van gebruikers. Bij het targeten van passieve kandidaten is het belangrijk om te denken aan de interesses en activiteiten die ze buiten werk doen. Bijvoorbeeld, als je op zoek bent naar een softwareontwikkelaar, overweeg dan te targeten op interesses zoals technologie, programmeren, conferenties voor ontwikkelaars, en relevante online communities.

Merkbewustzijn en Employer Branding

Een sterk werkgeversmerk heeft de capaciteit om potentiële kandidaten te interesseren. Het Audience Network biedt je de kans om je bedrijf te presenteren als “dé plek om te werken”. Je kunt advertenties maken die niet alleen je vacatures benadrukken, maar ook de cultuur en waarden van je organisatie. Dit helpt je je te onderscheiden als een aantrekkelijke werkgever en trekt kandidaten aan die goed bij je bedrijf passen.

Kosten-effectiviteit en efficiëntie

Het slimme gebruik van het Audience Network kan kosten besparen en de efficiëntie verhogen. In vergelijking met traditionele wervingsmethoden kan het adverteren via dit netwerk kosten-effectiever zijn. Bovendien kun je je budget nauwkeurig richten op de doelgroep die je wilt bereiken, waardoor je betere resultaten behaalt.

Hoe begin je?

Stap 1. Ken je doelgroep: Begrijp wie je ideale kandidaat is. Wat zijn hun vaardigheden, interesses, en welke soort bedrijfscultuur spreekt hen aan?

Stap 2. Creëer aantrekkelijke advertenties: Ontwikkel advertenties die niet alleen de vacature benadrukken, maar ook wat jouw bedrijf uniek maakt. Dit kan variëren van teamfoto’s tot verhalen over bedrijfssuccessen.

Stap 3. Gebruik gerichte targeting: Maak gebruik van targetingopties om je advertenties te richten op de juiste doelgroep. Dit kan op basis van locatie, opleidingsniveau, werkervaring, en meer.

Stap 4. Analyseer en optimaliseer: Houd de prestaties van je advertenties in de gaten en maak waar nodig aanpassingen. Welke advertenties krijgen de meeste reacties? Wat kun je verbeteren?

Personeel vinden,

kan je zelf

met Yarle

Plan een demo

Conclusie

Het Audience Network van Meta is een waardevol hulpmiddel voor recruiters en bedrijven die op zoek zijn naar de ideale kandidaten. Het stelt hen in staat om gerichte advertenties voor vacatures te plaatsen, passieve kandidaten te bereiken, merkbewustzijn op te bouwen en kosten te besparen. Door dit krachtige platform te gebruiken en strategisch te adverteren, kunnen bedrijven succesvolle wervingscampagnes opzetten en gekwalificeerde kandidaten aantrekken.

Personeel vinden,

kan je zelf

met Yarle

Plan een demo

Personeel vinden,

kan je zelf

met Yarle

Plan een demo
Ontvang 3 gratis tips om personeel te vinden
Download whitepaper
Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen
Aanmelden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Door je gegevens in te dienen, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden en ons Privacybeleid. Je kunt je te allen tijde afmelden voor onze mailinglijsten in overeenstemming met het Privacybeleid.

Recente blogs

📅
June 26, 2024
7 min

De ideale kandidaat: Wat houdt dit in voor jouw bedrijf?

Lees meer
📅
June 9, 2024
6 min

Waarom een goede werken-bij-website essentieel is voor jouw organisatie

Lees meer
📅
May 13, 2024
6 min

Wat houdt een Audience Network in?

Lees meer

Leer in

30 minuten

vrijblijvend

onze software kennen

Plan vrijblijvend een demo in en ontdek alle mogelijkheden!

Ontvang nu 3 gratis tips om personeel te vinden

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu 3 gratis tips om personeel te vinden

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.